Kanaries

De kanarie staat bekend om de mooie zang van het mannetje en wordt daarom veel gehouden. Ze kunnen in huis worden gehouden maar ook in een volière buiten. 

De oorspronkelijke kleur van een kanarie is grijsbruin met geelgroen. Tegenwoordig bestaan kanaries in allerlei kleuren en officieel zijn er ongeveer vierhonderd kleurslagen. Naast de kleurslagen heb je ook nog postuur- of vormkanaries deze hebben een ander uiterlijk dan de normale zangkanarie. 

Huisvesting

Kanaries zijn hele sociale vogeltjes en kunnen daarom goed samen gehouden worden alleen moet er wel genoeg ruimte zijn. De beste combinatie is een mannetje en een vrouwtje alleen kunnen zij wel gaan broeden. Twee vrouwtjes of meer kan ook alleen kunnen ze soms ruzie gaan maken in het broedseizoen. Twee mannetjes is af te raden omdat die vaak gaan vechten. 

Kanaries worden vaak in een volière gehouden omdat ze dan veel ruimte hebben en vaak goed samen kunnen met andere vogels. Ze kunnen natuurlijk ook binnen gehouden worden maar zorg dan wel voor een kooi die groot genoeg is. Let ook op dat ze niet te veel wisselende of ’s winters te lange lichtperioden hebben daardoor kunnen ze in de rui raken en blijven. Dek daarom de kooi af met een doek als het buiten donker is.  Als de vogels buiten gehouden worden zorg er dan wel voor dat er een tocht- en vorstvrij nachthok is. Vrijwel alle kanaries nemen graag een bad, zorg daarom voor een vogelbadje in de kooi. 

Op de bodem van de kooi wordt vaak het schelpenzand gebruikt of eventueel beukenhout snippers.

Voeding

Het voer van een kanarie bestaat uit verschillende zaden Puik Original Kanarie bevat een gevarieerde mengeling van zaden en snoepkorrels met noodzakelijke vitaminen en mineralen. Het hoofdvoer bestaat uit zaden en dat kunt u aanvullen met eivoer dit bevat extra vitaminen en mineralen. Naast zaden en eivoer lusten ze ook graag groenten of fruit, geef alleen nooit avocado dit is giftig voor vogels. Ook moet er altijd grit of maagkiezel aanwezig zijn net als schoon drinkwater. 

 

Voor nog meer informatie klik hier.