Grasparkieten

 

Gezellig en erg populair dat is de grasparkiet. Het is een kleine papegaaiachtige die goed tam te krijgen zijn. Ze zijn er in veel verschillende kleuren maar de wildkleur is geelgroen.

Huisvesting

Grasparkieten zijn echte groepsdieren en worden het liefst in een even aantal gehouden. Ze kunnen zowel binnen als buiten gehouden worden, als de vogels buiten gehouden worden zorg dan wel voor een tochtvrij binnenverblijf. Als u parkieten van binnen naar buiten wil verplaatsen doe dit dan in het late voorjaar zodat het temperatuur verschil minimaal is. Parkieten houden vaak van badderen daarom is een badje geen overbodige luxe. Naast badderen brengen ze een groot deel van de dag door met voedsel zoeken, sociaal en verzorgend gedrag zorg daarom ook voor speelgoed en klimgelegenheid. 

Op de bodem van de kooi wordt vaak het schelpenzand gebruikt of eventueel beukenhout snippers.

Voeding

Een grasparkiet eet veel verschillende soorten zaden maar lusten ook wel stukjes groenten of fruit. Puik Original Parkiet bevat een gevarieerde mengeling van zaden en snoepkorrels met noodzakelijke vitaminen en mineralen. Naast de zaden is het vaak ook van belang om wat eivoer te geven dit zorgt voor wat extra vitaminen en mineralen en een stuk sepia dit gebruiken ze om de snavel te slijpen en als extra kalkbron. Grit of maagkiezel moet ook aanwezig zijn net als natuurlijk schoon drinkwater. 

 

Voor nog meer informatie klik hier.