Hamsters

Hamsters worden veel als huisdier gehouden, meestal omdat ze mooi klein zijn. Overdag slapen de hamsters vaak in hun holletje of nestje omdat het echte nachtdiertjes zijn. Er zijn ongeveer twintig verschillende soorten hamsters, de meest bekende is de Russische dwerghamster. 

De Russische dwerghamster is een klein beestje van ongeveer 8 centimeter groot en wordt ongeveer 2 jaar oud. Het zijn vrij rustige beestjes die makkelijk tam te maken zijn. De Russische dwerghamster wordt vaak herkent aan de witte buik en donkere streep die over de rug loopt. 

Naast de bekende Russische dwerghamster is er ook nog de Syrische hamster, oftewel de goudhamster. De goudhamster is een stuk groter dan de dwerghamster, ongeveer 12 tot 16 centimeter lang. De vacht van de goudhamster is er in veel verschillende kleuren en structuren.

Huisvesting

Hamsters leven vrijwel altijd alleen omdat ze vaak ruzie maken en gaan vechten en daarbij elkaar flink verwonden. Ze hebben wel voldoende ruimte nodig om te kunnen bewegen omdat ze ’s nachts veel energie hebben. In een looprad kunnen ze hun energie goed kwijt. De grootte van de kooi moet wel passen bij de hamster, een goudhamster heeft bijvoorbeeld meer ruimte nodig dan een dwerghamster. Let ook op dat een hamsterkooi met buizen niet geschikt is voor een goudhamster omdat ze dan vast kunnen komen te zitten. 

Als bodembedekking wordt de Back-2-Nature gebruikt dit is gemaakt van >99% gerecycled papier zonder toevoegingen of chemicaliën. Het is stofvrij, sterk absorberend en volledig biologisch afbreekbaar. Omdat hamsters een nestje maken om in te slapen is hier speciaal hamsterwol voor dat ook stofvrij is. Naast het nestje en de bodembedekking vinden ze het fijn om een zandbad te nemen, hiervoor is er speciaal badzand. 

Voeding

In de natuur eten hamsters insecten omdat ze dierlijke eiwitten nodig hebben om gezond te kunnen blijven. De Beaphar CARE+ hamster en de Supreme Science Selective Hamster bevatten alle voedingstoffen die ze nodig hebben. Daarnaast heeft ieder brokje alle benodigde voedingstoffen en dezelfde samenstelling zodat ze altijd alles binnen krijgen en niet het lekkerste eruit kunnen pikken. Ook lusten ze graag kleine stukjes groenten of fruit of een klein stukje kaas. 

 

Voor nog meer informatie klik hier.